A paintball kiváló csapatépítő program, remek lehetőség baráti összejövetelekre vagy osztálykirándulásra is. Íme pár hasznos infó, amit talán eddig nem tudtál.

Általános információk

Két évtizedes története során nagy ismertségre tett szert a világ több mint 40 országában. Milliók játszák, nők, férfiak, idősek és fiatalok egyaránt. Azt kevesen tudják, hogy nemcsak játék, hanem komoly versenysport is.

Paintball játékmódok

A paintball egy igazán izgalmas kombinációja a gyerekkori fogócskának, bújócskának, de sokkal bonyolultabb és izgalmasabb. Nagyon sokféle játékformátum létezik, amelyben különböző számú játékosok mérik össze tudásukat egészen kicsi pályától több hektáros küzdőterekig. A játék célja is sokféle lehet, zászlószerzés, az ellenfelek eliminálása, vagy valamilyen stratégia cél elérése meghatározott idő alatt.

A játékok között rövid szünetet tartanak, ellenőrzik a felszerelésüket, feltankolnak lövedékből és hajtógázból, frissítenek és megtervezik, hogy a következő játékban milyen stratégiát használnak majd.

Kerek lágyzselatin kapszulákkal, vagyis golyókkal játsszák, amelyben ételfesték található. Teljes mértékben lebomló, semmilyen mérgező anyagot nem tartalmaz. A ruhából is simán kijön a mosógépben, mivel vízbázisú anyagokról van szó. A paintball golyó mindenféle színekben létezik: kék, rózsaszín, fehér, sárga, stb… Egyedül piros színű (töltetű) festékgolyó nincs biztonsági okokból. A találat során, amikor a golyó a játékosnak ütközik szétnyílik a lövedék héja és kifröccsen belőle a festékanyag, ez színezi meg az eltalált játékost.

A paintball marker

Sokféleképp hívják a paintball markereket (fegyver, puska, stb.), de hivatalos nevük marker. A legtöbb pályán félautomata markerekkel folyik a játék, a versenyzők felszerelése viszont ennél komplexebb. Versenyeken a szabályrendszer szerint 10.5 golyót lőhetnek a játékosok másodpercenként! Egy hagyományos bérmarker átlagosan 4-6 golyó/mp tűzgyorsaságra képes. Minden marker torkolati sebességét meg kell mérni játék előtt, mert nem lehet több mint 300 FPS (360km/óra).

Biztonság – a paintball maszk

Mivel mi különösen ügyelünk a biztonságra, ezért duplarétegű, thermo lencsével szerelt paintball maszkokat adunk játékosainknak. Emellett fontos a biztosítógomb használata, amely segítségével elkerülhető a vétlen lövés, míg a versenyzők ennek hiányában csőzsákot használnak. Ha a biztonsági szabályokat betartjuk, akkor a paintball az egyik legbiztonságosabb sport, mivel nincs közvetlen kontakt a játékosok között.

Ha szeretnél eljönni hozzánk játszani, nincs más dolgod mint foglalni a linkre kattintva, vagy keresni minket elérhetőségeinken! Várunk Téged és barátaidat!